Torka rosor

Torkade rosor är en populär inredningsdetalj som pryder hemmet vackert och tillför en under djup röd färg. För att torka dina rosor som håller länge har vi samlat några tips och metoder:

 

 

För den behändige

Torka i ett fuktigt rum

Genom att torka rosorna i ett fuktigt rum tar det längre tid för rosorna att torka vilket innebär att de blir starkare. Ett fuktigt rum kan vara till exempel köket, tvättstugan eller badrummet. Det är bra att hänga rosor när de ska torkas för att blomman ska bli rund och fin utan några liggmärken. Knipsa en bit ståltråd på ca 20-30 cm och vira runt stjälken. Gör en ögla på en änden och häng upp i en krok eller duschstången.  Är dina rosor i gott skick funkar det bra att hänga dem upp och ner men om de börjat vissna rekommenderar vi att man hänger dem med blomman uppåt för att undvika att bladen ramlar av.

Verktyg:

Ståltråd

Fuktigt rum

Tips: Håll rummet mörkt så mycket som möjligt för att rosen ska behålla färgen.

 

För den ambitiöse

Lägg rosen i sand

Ett knep som florister använder sig av när de torkar rosor är att fylla upp ytorna mellan bladen på blomman med sand. När blomman är fylld vänder du på rosen och stabiliserar den med sand runtom. Sanden drar åt sig fukten på ca 24 timmar och när du tömmer rosen på sand har du en vacker torkad ros.

Verktyg: 

Sand (helst blåsand men funkar även med finkornig sand eller kattsand)

En vas eller hög skål

Tips: Stabilsera stjälken genom att tejpa ett rutnätsstöd vid öppning av vasen eller skålen.

dried-rose-bernard-jaubert