GUIDE: SKÖTSELRÅD FÖR ROSOR I VAS MED VATTEN

Rosor är en av de populäraste snittblommorna och passar till alla speciella tillfällen. Följ våra tips nedan och vårda dem med lite extra kärlek & omsorg så håller de längre. Här är våra bästa tips för att lyckas!

VÄLJ RÄTT ROSBUKETT FÖR RÄTT TILLFÄLLE

När du köper rosor i en blomsterbutik eller hos en florist och vill att de ska hålla länge ska du helst välja ett par rosor som är påväg att slå ut. Om du istället ska ge bort rosorna för ett speciellt tillfälle kan det istället vara bättre att välja de som estetiskt sätt är vackrast. Rosor med för hårda knoppar kan ha problem att slå ut, särskilt under vinterhalvåret när de får mindre ljus and andra delar på året.

ROSOR BEHÖVER FRÄSCHT VATTEN – HELST OMGÅENDE

När man snittar blommor påbörjas förmultningsprocessen. Genom att täcka snittytan med vatten bromsar man denna process och ger blommorna den näring de behöver för att hålla längre. När du köper rosor i butik eller beställer dem online kommer de alltid packade med vatten för att klara sig på vägen. Om rosorna blir utan vatten eller blivit skadad i snittytan gör du bäst i att snitta om stjälkarna för att sedan stoppa dem i nytt & fräscht vatten.

SNITTA STJÄLKLARNA – GÄRNA EN GÅNG EXTRA

Även om snittytan inte ser skadad ut kan det vara en bra idé att snitta stjälkarna på nytt när de kommer hem. Observera att du bör använda en vass och ren kniv för att inte skada eller störa rosornas sugförmåga. Snitta gärna ros för ros och gör ett diagonalt snitt utan att pressa ihop stjälkarna.

ANVÄND EN REN VAS – UNDVIK BAKTERIER

Fräscht vatten och rena vaser är A & O. Smuts & bakterier kan förkorta rosornas livslängd avsevärt. Därför är det viktigt att du använder en ren vas med fräscht vatten. Du kan med fördel även ta bort de blad som hamnar under vattenytan för att undvika att bakterier frodas i vasens vatten.

ANVÄND KALLT VATTEN & BYT DAGLIGEN

Kallt vatten is the new black. Förr sa man att rosor ska ha varmt vatten men enligt nya studier är det kallt vatten som rosorna vill ha. Fyll på med rikligt med vatten och byt vatten gärna dagligen för att bibehålla ett så fräscht vatten som möjligt.

PLACERA ROSORNA RÄTT

Rosor giller inte direkt solljus, drag eller värme. Placera dem gärna på en sval plats med lite skugga (och lite ljus) inte dina rosor i drag, värme eller direkt sol. Om du vill förlänga livslängden ytterligare och bromsa ner förmultningsprocessen kan man ställa rosorna på en sval & fuktig plats över natten, t.ex. källaren eller kylen.

Röda rosor är likväl en fin inredningsdetalj som en fin gåva ett ge bort till den du håller kär.

Så fungerar Rosogram.com

Välj bukett

Hos oss är det enkelt att hitta den bukett som passar bäst till det speciella tillfället, högtiden eller personen.

Beställ online

Lägg buketten i varukorgen, fyll enkelt i leveransadress och slutför betalningen för att bekräfta din beställning.

Rosor +  = Sant

Din bukett levereras snabbt, enkelt & punktligt. Invänta leveransen till den du håller kär och få bekräftelse per mail & SMS.

Populära Rosbuketter - Skicka ett Rosogram idag!

7 RÖDA ROSOR

Inget säger "Jag älskar dig" som att skicka en klassisk 7-rosorsbukett.

420 kr

Läs mer

10 RÖDA ROSOR

Den perfekta gåvan när du vill berätta vad du känner för den speciella i ditt liv.

495 kr

Läs mer

40 RÖDA ROSOR

Slå på stort med ett hav av röda rosor. Perfekt till alla hjärtans-dag och jubileum.

1995 kr

Läs mer

50 RÖDA ROSOR

Skäm bort den du tycker om bäst med vår lyxigaste rosbukett på 50 stycken rosor.

2495 kr

Läs mer

Nöjda kunder

Jag har skickat ett dussin med röda rosor till min fru på dagen vi träffades i över 40 års tid nu. Vi båda blir lika glada varje gång då vi påminns om dagen vi träffades först gången. Rekommenderar tjänsten!

Lars, 67 år

FAQ – Vanliga Frågor & Svar

 

När kommer leveransen fram?

Om du beställer innan klockan 14:00 kan vi leverera din bukett redan samma dag. Annars levereras buketten nästkommande dag (måndag-lördag). Du kan självklart beställa med schemalagd leverans till din speciella dag.

Hur aviseras mottagaren?

När du beställer en bukett med rosor är det oftast menat till en annan mottagare än den som beställer. Därför skickar vi alltid en avisering innan vi kommer för att säkerställa att mottagaren är på plats.

Hur vet jag att buketten blivit levererad?

Du som beställare får alltid en mail eller SMS-bekräftelse när buketten är levererad för att säkerställa att buketten kommit fram.

Om Rosogram.com

Ett Snabbt, Enkelt & Billigt Blombud För Dig Som Ska Skicka Rosor Till Någon Du Tycker Om!